Teknoloji

Google uygulamaları Play Store’a kabul etmeden önce inceleyecek

google-degerlendirme-170315

Google, Play Store’a kabul ettiği uygulamalara dair politikalarını yıllar içinde sıkılaştırsa da, şirket kullanıcılarını korumak adına daha fazla çaba sarfetmekten kaçınmıyor. Uygulama mağazasına giriş yapan zararlı yazılımları ve kötü uygulamaları ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Google, bundan böyle Play Store uygulamalarını yayına almadan önce inceleyecek.

Apple’ın App Store’daki uygulama kabul politikasına benzer bir yapıda olduğu söylenen yeni politikanın yaklaşık iki aydır kullanıldığı ve kötü uygulamaları ayıklamak için çeşitli algoritmalardan ve insan değerlendirmesinden faydalandığı belirtildi.

Google, mobil oyunlar için ESRB’nin de aralarında bulunduğu çeşitli sınıflandırma kuruluşları tarafından oluşturulan IARC standardını uygulamaya başladığını da gün içinde duyurmuştu. Google söz konusu standartın uygulanmadığı ülkelerde yaş temelli ve jenerik bir sınıflandırmaya gideceğini açıkladı.

Google Play Store’un oluşturduğu iş hacminin değeri 7 milyar doları aştığı, aynı zamanda cihazların teknik özellikleri her geçen gün geliştiği için kullanıcıları koruma önlemlerinin artırılması kulağa oldukça doğal geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER