Eğlence

Google Play Oyunlar PC beta sürümü yeni özelliklerle zenginleşiyor

google play oyunlar

Google, Android oyunlarını PC’de oynamanıza olanak tanıyan Google Play Oyunlar PC servisine 4K ekran çözünürlüğü desteği ve popüler konsol oyun kumandası desteği de dahil olmak üzere yeni özellikler ekledi. Google, Google Play Oyunlar ürün sorumlusu Arjun Dayal’ın kaleme aldığı blog yazısında güncellemeleri ayrıntılandırdı.

Yeni 4K desteğiyle artık oyun esnasında desteklenen çözünürlükleri seçebilirsiniz. Dayal’a göre “Herhangi bir oyunda Shift + Tab tuşlarına basarak desteklenen çözünürlüklerden birini seçebilirsiniz.”

Şimdi desteklenen oyun kumandaları arasında Xbox Series X/S kumandası, Xbox One kumandası, PS5 için Sony DualSense kumandası ve PS4 için DualShock kumandası bulunuyor. Google, platformuna diğer kumandaları kullanmayı kolaylaştırmak konusunda tek değil; Apple, iOS 14.5 ile DualSense ve Xbox Series X kumandalarına iOS desteği eklerken, Valve 2020’de DualSense desteğini Steam’e eklemişti.

Dayal’ın blog yazısında birkaç diğer güncelleme hakkında da bilgiler veriliyor. Google Play Oyunlar kataloğunda artık 3.000’den fazla oyun yer alıyor ve bunlar arasına Clash of Clans ve Clash Royale’nin yeni eklendiğini söylüyor. Ayrıca “Tüm Oyunlar” bölümüne arama çubuğu ekleyerek belirli bir oyunu bulmayı kolaylaştıracaklarını aktarıyor.

Google, Google Play Oyunlar PC beta testini Ocak 2022’de üç ülkede, Kasım 2022’de ABD ve birkaç ülkede açık beta olarak, Mayıs’ta da Avrupa ve Yeni Zelanda’da yavaş yavaş genişletmeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER