Manşetler

Google Play sık kullanılmayan uygulamaların silinmesini önerecek

google play oneriTelefonundaki depolama alanı sınırlı olan Android telefon sahipleri, yeni bir uygulama yüklerken hangi uygulamaları silecekleri konusunda kafa patlatmak zorunda kalabiliyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Play bu süreci kolaylaştırmak adına kullanıcılara yokluğunu fazla aramayacakları uygulamalardan oluşan bir liste sunacak.

Dahili depolama alanı dolan cihaz sahiplerinin karşısına az kullandıkları uygulamaların boyutlarına göre sıralandıkları bir liste çıkacak. Örneğin, Google Çeviri veya Facebook Messenger’ı pek sık kullanmıyorsanız mağaza size bu uygulamaları silmenizi önerecek. Söz konusu öneri özelliğin küresel dağıtıma mı çıktığı, yoksa kısıtlı bir kullanıcı grubuyla mı test edildiği henüz bilinmiyor.

Uygulamaların boyutları her geçen gün büyürken, amiral gemisi akıllı telefonlar da microSD kart yuvalarını kaybediyor. Bu durum pek çok cihaz sahibinin başlarının ağrımasına sebep oluyor. Samsung ve OnePlus’ın aralarında bulunduğu pek çok şirket, akıllı telefonlarından microSD kart yuvalarını çıkarmıştı.

Samsung 2016 model amiral gemisi telefonlarında microSD kart desteği sunmaya yeniden başlasa da, microSD kartların geleceği pek parlak gözükmüyor. Eski Google, yeni Xiaomi yöneticisi Hugo Barra’nın da aralarında bulunduğu pek çok kişi SD kartların ortadan kaybolacağını belirten açıklamalar yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER