Teknoloji

Google Pixel ve Pixel XL Android 7.1 ile birlikte gelecek

google pixel android nougatGoogle’ın yeni Android telefonlarının önümüzdeki ay Android 7.1’in çıkışıyla birlikte duyurulması bekleniyor. Ortaya çıkan yeni bir sızıntı da bu ihtimali biraz daha yükseltiyor. Duyumcu LlabTooFer, Twitter hesabı aracılığıyla Google’ın “Pixel” ve “Pixel XL” adını taşıması beklenen yeni akıllı telefonlarının kutularından Android 7.1 yüklü olarak çıkacağı bilgisini bir kez daha paylaştı. Android 7.0’da eksik kalan bazı noktaların Android 7.1’de düzeltilmesi bekleniyor.

Önümüzdeki ay tanıtılması öngörülen Google Pixel ve Pixel XL, HTC imzasını taşıyor. Akıllı telefonlar, gelişim süreçlerinde HTC içinde ve kamuoyunda “Sailfish” ve “Marlin” kod adlarıyla anılmışlardı. Kamuoyundaki yaygın beklenti, söz konusu telefonların Nexus serisi içine dahil olması yönündeydi. Ancak son günlerde çıkan haberler, Google’ın farklı bir markayı tercih edeceğini gösterdi. Şirketin tercihinin “Pixel” markasından yana olduğuna dair haberler de kısa süre içinde yüksek sesle konuşulmaya başladı.

Android 7.0 Nougat, kısa bir süre önce yayınlanmıştı. Ancak işletim sisteminde daha önce ortaya çıkan sızıntılarda görülen bazı özelliklere rastlanmaması dikkat çekmişti. Daha sonrasında sızıntılarda göze çarpan Launcher, Assistant ve tam Daydream desteği gibi özelliklerin Android 7.1’de yer aldığı anlaşılmıştı.

Google Pixel ve Pixel XL arasında büyük farklar bulunmayacak

Google’ın HTC imzası taşıyan iki yeni Android telefonu arasında büyük farkların bulunması beklenmiyor. İki telefonun ekran boyutu, çözünürlüğü ve pil kapasitesi gibi konularda ayrışması öngörülüyor.

Pixel ve Pixel XL’in Google’ın 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor. Şirketin ilk Daydream VR sanal gerçeklik başlığının tanıtımı için de bu tarih işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER