Teknoloji

Google Pixel Watch’un pil ömrü için yeni iddia

google pixel watch

Google Pixel Watch önümüzdeki dönemin merakla beklenen akıllı saatleri arasında yer alıyor. Bu saatle WearOS platformunun kullanıcı sayısının artması öngörülüyor. 9to5Google sitesinde yayınlanan bir haber, Pixel Watch’un pil ömrü konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Habere göre, Pixel Watch tam şarjla bir günlük kullanım süresi sağlayacak. Bu sayının Google’ın verdiği resmi sayı olmadığını vurgulamak gerekiyor. Resmi bilgiler paylaşıldığında saatin maksimum kullanım süresiyle ilgili öngörüler de değişebilir.

Daha önce çıkan bir haberde Pixel Watch’un 300 mAh kapasiteli bir pil taşıdığı iddia edilmişti. Bunun saatin baz versiyonu olduğu belirtilirken, LTE versiyonunun pil kapasitesi belirsizliğini koruyor. Kısa süre önce çıkan başka bir haberde ise akıllı saatin 2018 çıkışlı Exynos 9110 işlemciye sahip olacağı belirtilmişti. Bu işlemci Samsung’un Galaxy Watch Active 2 akıllı saatinde de kullanılmıştı.

Son zamanlarda çıkan WearOS akıllı saatlerin büyük kısmı kullanıcılarına bir günlük pil ömrü vadediyor. Örneğin Fossil’in Gen 6 saatlerinde pil ömrü bir günün üstüne fazla çıkmıyor. TicWatch Pro 3 Ultra gibi saatler 3 gün kullanım süresi vadetse de, bu saatlerin daha kalın ve hantal göründüklerini belirtmek gerekiyor.

Google Pixel Watch hakkındaki tüm detayların sonbaharda paylaşılması bekleniyor. Saatin Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ile birlikte piyasaya sürüleceği ise daha önce açıklanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER