Teknoloji

Google Pixel Watch kendi uygulamasıyla kullanıcıların karşısına çıkacak

google pixel watch

Google Pixel Watch akıllı saat için ilk duyuru geçtiğimiz ay gelmişti. Sonbaharda kullanıcılarla buluşacak saat hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. 9to5Google’ın haberine göre, akıllı saat Wear OS uygulamasına ek olarak özel bir mobil uygulamayla kullanılacak.

Google Play Servisleri’nin en son beta sürümü incelendiğinde “Smart Unlock” (Akıllı Kilit Açma) isimli bir özelliğin ayarlar sayfası görülüyor. Söz konusu özellik, kullanıcıların bileklerindeki akıllı saatle saatin bağlı olduğu telefonun kilidini açmasını mümkün kılıyor.

Google bir süre önce Wear OS 3 işletim sistemli uyumlu cihazların bu özelliğe kavuşacağını açıklamıştı. Pek çok kişi özelliğin kullanılabildiği ilk cihazın Pixel Watch olacağı öngörüsünde bulunmuştu.

google pixel watchBahsi geçen ayarlar sayfası çok fazla detay göstermiyor. Ancak sayfadaki bir ibare göze çarpıyor. “Cihaz ekle” yazısına dokunulduğunda açılan menüde kullanıcıların “Pixel Watch uygulamasını” yüklemeleri ve akıllı saatlerini bağlamaları gerektiği belirtiliyor.

Hâlihazırda piyasadaki yegane Watch OS 3 saatler olan Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic’i kullanırken de ayrı bir uygulama yüklemek gerekiyor. Dolayısıyla Google’ın sisteminin de Samsung’unkine benzer şekilde işlemesi muhtemel görünüyor.

Google Pixel Watch uygulamasının ne gibi imkanlar sunacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER