Teknoloji

Google Pixel serisine katlanabilir telefon eklemeyi planlıyor

google pixel fold

Google’ın internete sızan bir şirket içi belgesi, şirketin önümüzdeki yılın son çeyreğinde katlanabilir ekranlı bir telefon çıkarmayı planladığını gösteriyor. 9to5Google sitesi tarafından paylaşılan belgeye göre, bu cihaz şirket içinde “Passport” (Pasaport) kod adıyla anılıyor. Passport’un katlanabilir bir cihaz olduğu da sızan listede açık biçimde belirtiliyor. Bu listede 2017’de çıkan Pixel 2’den bu yana tüm Google Pixel serisi telefonlar görülüyor.

Listede katlanabilir Pixel’in yanı sıra Pixel 5a’yı görmek de mümkün. “Alt segment, yıl ortası cihazı” olarak tanımlanan Pixel 5a’nın çıkış tarihi olarak 2021’in ikinci çeyreği işaret ediliyor. “Raven” and “Oriole” kod adlı modellerin ise Pixel 6 serisini sembolize etmesi muhtemel görünüyor. Bu cihazların da 2021’in dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Google’ın kısa süre önce duyurduğu Pixel 4a 5G ve Pixel 5 de bu listede yer alıyor. Listede iki cihazın çıkış tarihi olarak ekim ayı işaret ediliyor. Bu genel beklentiyi destekleyecek başka bir sızıntı da kısa süre önce görülmüştü.

Google Pixel serisine katlanabilir bir telefon eklenecek olmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Şirket geçtiğimiz yıl I/O 2019’dan önce katlanabilir bir telefon prototipi hazırladığını doğrulamıştı. Ancak Pixel geliştirme ekibinin başındaki Mario Queiroz, şirketin uzun süredir katlanabilir ekranlı cihazlar üzerinde çalıştığını belirtmiş ve katlanabilir telefonlar için “net bir kullanım senaryosu” görmediklerini dile getirmişti. Yeni sızıntı, aradan geçen dönemde Google’ın bakış açısının değiştiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER