Teknoloji

Google orijinal Pixel ve Pixel XL’in satışını durdurdu

android instant tethering

google pixelGoogle Pixel ve Pixel XL, 2016’nın ekim ayında tanıtılmıştı. İnternet devinin akıllı telefon pazarında söz sahibi olmak için attığı en ciddi adım niteliğini taşıyan Pixel ve Pixel XL, geçtiğimiz yılın ekim ayı itibarıyla başrol koltuklarını Pixel 2 ve Pixel 2 XL’e bırakmıştı.

Google yeni akıllı telefonlarını tanıttıktan sonra da orijinal Pixel ve Pixel XL’i satmayı sürdürmüştü. Ancak aradan geçen altı ayın ardından şirket, en azından kendi adına Pixel ve Pixel XL defterini kapatmaya hazırlandığını gösteren bir adım attı ve çevrimiçi mağazasında orijinal Pixel telefonlarını satmayı bıraktı.

Google’ın ilk akıllı telefonları Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmamıştı. Dolayısıyla internet devinin bu kararı, Türkiye’deki kullanıcılar için bir değişim anlamına gelmiyor. Ancak yurt dışından orijinal Pixel ve Pixel XL almak isteyenlerin hâlâ bu imkana sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Google Pixel ve Pixel XL için veda turları başlamış gibi görünüyor. Google’ın 1,5 yılın ardından satmayı bıraktığı cihazların yeni Pixel telefonlarının tanıtılmasıyla birlikte sahneden tamamen çekilmesi bekleniyor. Yeni Pixel telefonlarının ise önümüzdeki sonbaharda gözler önüne çıkacağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER