Teknoloji

Google’ın katlanabilir telefonu yakında piyasada: Pixel Fold ile devrim başlıyor!

google pixel fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın merakla beklenen ilk katlanabilir telefonu, yani Google Pixel Fold ne zaman tanıtılacak? İddialara göre, bu tarih 10 Mayıs olacak ve yeni telefon yurt dışında haziran ayında satışa sunulacak. CNBC, Google’ın katlanabilir telefonunu Google I/O etkinliğinde duyuracağını gösteren iç pazarlama materyallerini ele geçirdiğini açıkladı.

CNBC’nin haberi, Roland Quandt ve OnLeaks gibi sızıntı kaynaklarının daha önce bildirdikleri bilgilerle örtüşüyor. 5,8 inçlik bir telefonun katlandığında 7,6 inçlik bir tablete dönüşeceği ve Google’ın Tensor G2 işlemcisinden güç alacağı belirtiliyor. Fiyatının ise 1.700 dolardan başlaması, Samsung’un 1.800 dolarlık yurt dışı fiyatlı (Türkiye fiyatı 44.999 TL) Galaxy Z Fold 4’üne direkt rakip olması bekleniyor.

Ancak CNBC, Pixel Fold’un önemli bir konuda farklılık göstereceğini bildiriyor. Sızdırılan belgelere göre Google, Pixel Fold’un daha büyük bir pile sahip olacağını ve 24 saat boyunca veya düşük güç modunda 72 saate kadar sürecek bir pil ömrü sunacağını iddia ediyor. Telefonun ağırlığının da 283 gram olacağı ve böylece Samsung’un katlanabilir telefonlarından biraz daha ağır olacağı belirtiliyor. Google, “katlanabilirler arasında en dayanıklı menteşeye” sahip olduğunu iddia ederek, özellikle 2019’daki orijinal Galaxy Fold’un kırılma sorunlarına ve 2021’deki Z Fold 3’te yaşanan kullanıcı problemlerine gönderme yapıyor gibi görünüyor.

Ayrıca Google’ın, tıpkı Samsung’un katlanabilir telefonlarıyla yaptığı gibi, Google Pixel Fold alımında ücretsiz bir Pixel Watch sunacağı da iddialar arasında yer alıyor. Daha önce, Pixel Fold’un Google I/O etkinliğinde duyurulmayacağını düşünmüştük, ancak şirketin tedarik zinciri konusundaki durumu düzelttiği görülüyor. CNBC’ye göre, Pixel Fold, Google’ın etkinlikte duyuracağı Android 14 ile birlikte haziran ayında sevkiyatına başlanacak.

Google I/O etkinliğinde, katlanabilir telefonlar için daha iyi destek sunan Android 14’ün tanıtılması bekleniyor. İlk herkese açık beta sürümü zaten yayınlanmış durumda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER