Teknoloji

Katlanabilir Google Pixel bu yıl gerçek olabilir

google pixel fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel Fold olarak da anılan katlanabilir Pixel telefonuna dair dedikodular çok uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü bir duyumcunun yeni paylaşımı, akıllı telefonla ilgili iddiaların doğru olabileceğini gösteriyor.

Duyumcu Jon Prosser, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda herhangi bir bilgi vermedi; ancak Google Pixel Fold’un gerçek bir şey olduğunu belirtti. Prosser’in daha sonraki paylaşımında ise telefonun bu yılın sonlarında veya önümüzdeki yılın başlarında piyasaya çıkabileceği bilgisi yer alıyor.

Prosser’in paylaşımına yanıt veren ekran analisti Ross Young ise kendisinin bu konuyu geçtiğimiz aralık ayında dile getirdiğini belirtti. Young’ın raporuna göre; 2021’in ikinci yarısında Samsung en az üç katlanabilir telefon çıkaracak. Oppo, Vivo ve Xiaomi’den ise dört adet katlanabilir telefon gelecek. Google ise bu gruba bir cihazla katılacak.

Bu paylaşımlarda Google’ın katlanabilir telefonunun olası özellikleriyle ilgili bir ipucu verilmiyor. Geçtiğimiz yıl daha düşük ölçekli bir amiral gemisi çıkaran internet devinin bu yıl daha sansasyonel bir cihaz çıkarma ihtimali de kulağa mantık dışı gelmiyor.

Google bu yıl Pixel Fold dışında başka telefonlar da çıkarabilir. Pixel 5a’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar kısa süre önce internete sızmıştı.

İLGİLİ HABERLER