Teknoloji

Google’ın yeni katlanabilir telefonu farklı bir isimle çıkacak

google pixel fold 2

Google katlanabilir telefon alanındaki faaliyetlerinde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirketin geçtiğimiz yıl çıkardığı Pixel Fold modelinin ardından bu yıl da Pixel Fold 2 modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak yeni bir iddiaya göre, Google katlanabilir telefonunu Pixel Fold 2 yerine Pixel 9 Pro Fold adıyla sunacak.

Bu iddiayı destekleyebilecek bir haber geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Google’ın yeni katlanabilir telefonunu mayıs ayındaki I/O etkinliği yerine ekim ayında Pixel 9 serisiyle birlikte tanıtacağı iddia edilmişti. Bu da yeni katlanabilir telefonun Pixel 9 serisine dahil olmasını kuvvetlendiren bir işaret olarak değerlendirilmişti.

Google her yıl eylül veya ekim ayında genellikle iki akıllı telefon tanıtıyordu. Ancak bu yıl bu sayının dörde çıkması muhtemel görünüyor. Pixel 9 ve Pixel 9 Pro ile birlikte Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold modellerinin tanıtılacağı söyleniyor.

Pixel 9 ve Pixel 9 Pro XL’in mevcut Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinin takipçileri olmaları bekleniyor. Pixel 9 Pro’da boyutların küçüleceği ancak belli özellik iyileştirmeleriyle bu telefonun Pixel 9’dan ayrılacağı söyleniyor. Dört telefonun da Google’ın Tensor G4 işlemcisiyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Google Pixel Fold 2 ismi konusunda yeniden karar değiştirebilir

Pixel Fold 2’den Pixel 9 Pro ismine geçişin izlerinin Google’ın şirket içi iletişiminde oldukça yakın zamanda görüldüğünü belirtmek gerekiyor. Ancak şirketin bu konuda yine karar değiştirmesinin de muhtemel olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER