Teknoloji

Google Android tabanlı tableti Pixel C’yi tanıttı

google-pixel-c-290915

Google’ın üst sınıf ürün Pixel serisi biraz daha genişledi. Şirketin bugün düzenlediği nexus etkinliğinde sahneye çıkan Google CEO’su Sundar Pichai, 10.2 inç ekrana ve USB Type-C girişine sahip Pixel C’yi duyurdu. Chrome OS yerine Android 6.0 Marshmallow ile çalışan Pixel C, ABD’de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Google’ın bugün tanıttığı pek çok ürün gibi, Pixel C de etkinlikten kısa bir süre önce internete sızmıştı. Google’ın 2013’te piyasaya sürdüğü orijinal Chromebook ve bu yıl piyasaya sürülen halefinin üstüne inşa edilen Pixel C, büyük bir tabletten ziyade Surface ve iPad Pro ile eşdeğer seviyede bir cihaz profili çiziyor.

Nvidia Tegra X1 işlemci ve 3 GB RAM barındıran Pixel C, Google tarafından işi ve eğlenceyi bir arada yürütebilecek bir cihaz olarak tanımlanıyor.

Google, sahnede Pixel C’nin klavyeyle nasıl çalışacağını da gösterdi. Ayrı bir dayanağa ihtiyaç duymayan klavye, 100 ila 135 derece arasındaki açılarda ayarlanabiliyor. Pixel C’ye Bluetooth aracılığıyla bağlanabilen klavye, 149 dolar karşılığında satılacak.

Pixel C ve klavyesi yıl sonunda satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER