Teknoloji

Google Pixel 3 Lite XL Qualcomm Snapdragon 710 ile gerçeğe dönüşebilir

google pixel 3 xl lite

Google‘ın Pixel 3 ve Pixel 3 telefonlarının Lite versiyonlarını çıkarabileceği iddiası ilk başta kulağa pek mantıklı gelmemişti. Ancak aradan geçen dönemde ortaya çıkan yeni sızıntılar, farklı bir durumu işaret ediyor. Google Pixel 3 Lite ve Pixel 3 Lite XL isimleriyle anılan telefonlarıyla birlikte akıllı telefon pazarında orta segmenti de kucaklayacağa benziyor.

Orta segmentte konumlanacak telefonların kesin fiyatları belirsizliğini koruyor. Ancak Snapdragon 670 işlemci taşıyan cihazların fiyatlarının çok da yüksek olmayacağına dair öngörüler daha önce dillendirilmişti. İnternete sızan yeni bir benchmark sonucu ise Google Pixel 3 Lite XL’in daha önce öngörülenden de hızlı olabileceğini işaret ediyor.

Akıllı telefon, 13 Ocak tarihli bir Geekbench benchmark testi sonucunda “Foxconn Pixel 3 XL” adıyla görülüyor. Bunun telefonun resmi isminin olmadığını görmek zor değil. Foxconn, büyük teknoloji şirketleri adına en önemli akıllı telefonların üretimini yapıyor. Apple’ın bir numaralı iPhone üreticisi olan Foxconn, Google adına da Pixel 3 ve Pixel 3 XL üretimini sürdürüyor.

Google Pixel 3 Lite XLGoogle Pixel 3 Lite XL üretimi için de Foxconn’un seçildiği benchmark testi sonucunda açık biçimde görülüyor. Söz konusu sonuç sayfasında akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 710 işlemci ve 6 GB RAM taşıdığı bilgisi yer alıyor. Snapdragon 710, adından da anlaşılabileceği üzere, Snapdragon 670’e kıyasla daha güçlü bir işlemci olarak göze çarpıyor. Söz konusu işlemci daha önce Samsung Galaxy A8s ve Nokia X7 gibi telefonlarda kullanılmıştı.

Ekim ayında tanıtılan Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL’de Snapdragon 845 işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Bu nedenle Pixel 3 XL Lite’ta 6 GB RAM’in bulunması ihtimali biraz şaşırtıcı görünüyor. Google Pixel 3 Lite XL hakkındaki dedikodu ve iddiaların doğru olup olmadığı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER