Teknoloji

Google mobil cihazlarda sorular tamamlanmadan cevapları verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-mobil-arama-280515

Mobil arama özelliğini güncelleyen Google, belli soruların cevabının henüz soru cümlesinin yazımı tamamlanmadan verilmesini sağlıyor. Anında gösterilen arama sonuçları bir süredir hem masaüstünde hem de mobilde gösterilse de, güncellemeyle birlikte tüm sayfanın güncellenmesi yerine cevap otomatik tamamlama çubuğunda gösteriliyor. Yeni özelliğin duyurusu ilk kez The Next Web sitesi tarafından yapılırken, Google’dan henüz güncellemeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Özellik üstünde yapılan ilk denemeler, Google’ın genel bilgileri sunmak için açık ve akıllı bir yol sunduğunu ortaya koyuyor. Sistemin bazı basit soruların cevabının iletimi konusunda yetersiz kalmış gibi gözükse de, arama özelliğinin hız kazanması pek çok kullanıcıyı memnun edecek bir gelişme olarak niteleniyor.

Bazı kullanıcılar anında gösterilen arama sonuçlarına Google’ın özel arama uygulamasında ulaştıklarını belirtirken, bazı kullanıcılar mobil tarayıcılarda hızlı sonuç gösteriminden faydalanabiliyor. Google’ın özelliği resmen duyurmasıyla birlikte dağıtımın da hız kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER