Teknoloji

Google Meet web için yeni kullanıcı arayüzü ve ek özellikler geliyor

google meet yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, online toplantı ve sohbet servisi Meet’in kullanıcı arayüzünü önümüzdeki ay masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları için yeniliyor. Yeni Google Meet web arabirimi; video akışlarında, toplantıları görüntüleme veya sunma şeklinizde ve gezinme çubuğunda iyileştirmeler içeriyor. Google’ın yaptığı bazı değişiklikler, Zoom veya Microsoft Teams’de sunulanları özellikleri karşılarken, bunların çok ihtiyaç duyulan yenilikler olduğunu söyleyebiliriz.

Görüntülü görüşmeler sırasında kendi yüzünüzü görmekten sıkıldıysanız, yakında bunu küçültebilecek veya tamamen gizleyebileceksiniz. Ayrıca yeni seçenekler arasında kendi video pencerenizi toplantı katılımcıları ızgarasındaki bir kutucuğa yerleştiren veya bunu yeniden boyutlandırılabilen ya da konumlandırılabilen kayan bir resim yerleştirme imkanını da içerecek.

Sunum yapmakla meşgulseniz Google, içeriğin sabitlenmesinin ve sabitlemesinin kaldırılma şeklini de iyileştiriyor. Yakında bir sunum kutucuğunun sabitlemesini hızlı bir şekilde kaldırabileceksiniz. Bu diğer katılımcıların pencereleriyle aynı boyutta yeniden boyutlandırılabilecek. Böylece bir görüşme sırasında daha fazla kişiyi görebilir veya insanların sunumunuzdan etkilenip etkilenmediğini anlayabilirsiniz. Önümüzdeki aylarda Google Meet, katılımcıların bir görüşme sırasında birden çok video akışını sabitlemesine de izin verecek.

En kullanışlı değişikliklerden biri, tüm kontrolleri tek bir yere yerleştirmek için toplantıların alt çubuğunda yapılan iyileştirmelerdir. Bu; sohbetin, eklerin ve katılımcılar listesinin en altta olduğu anlamına gelir, böylece kişileri ve bir çağrı sırasında sunulanları görmek için daha fazla alan ortaya çıkacak. Ayrıca Google, aramayı sonlandır düğmesini kamera ve mikrofon düğmelerinden uzaklaştırıyor, böylece sesi kapatmak yerine yanlışlıkla aramadan çıkmayacaksınız.

Bu kullanıcı arayüzü iyileştirmelerinin yanı sıra Google, Meet’in mobil sürümünde sunulan düşük ışık modunu web sürümüne taşıyor. Bu özellik, karanlık bir odadaysanız sizi daha görünür kılmak için web kamerası videosunu otomatik olarak ayarlayacaktır. Ayrıca güneşli bir günde arkanızdan bir pencereden çok fazla ışık geliyorsa video görüntünüzü de buna göre ayarlayacaktır. Bu ışık ayarı özelliği, önümüzdeki haftalarda web’deki tüm Meet kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Ücretli Google Workspace aboneleri de önümüzdeki aylarda Google Meet’teki yeni bir otomatik yakınlaştırma özelliğine erişim elde edecekler. Yapay zekâ destekli bu özellik sizi takip edecek ve etrafta hareket ederseniz sizi kameranızın tam önünde konumlandıracaktır. Bunlara ek olarak Google, önümüzdeki haftalarda Meet’e video arka plan değişimi ekleyerek, arka planınızı değiştirmek için sınıf, parti ve orman arasında seçim yapmanıza olanak tanıyacak. Gelecekte daha fazla video arka planı da sunulacak.

İLGİLİ HABERLER