Teknoloji

Google Maps ile mekanlara yorum bırakanlar ücretsiz 1 TB Drive alanı kazanabilir

Google Maps servisi için yürüttüğü Yerel Rehberler programını güncelleyen Google; restoranlar ve diğer noktalar için düzenli olarak yorum bırakan, fotoğraf ekleyen ve bilgi paylaşan kullanıcılarına genişletilmiş Google Drive depolama alanına ve yeni özelliklere erken erişim fırsatı sunacak.

İkinci seviyeye ulaşan yerel rehberler, Google’ın yeni ürün ve servislerine erken erişim şansı kazanacak. Üçüncü seviyede ise katılımcıların isimlerinin yanına bir işaret eklenecek. Bu işaret söz konusu kişilerin güvenilir bir bilgi veya yorum kaynağı olduğunu gösterecek. En cazip hediye ise dördüncü seviyeye ulaşan yerel rehberlere verilecek. Yerel rehberler dördüncü seviyeye ulaştıklarında katkıları nedeniyle ücretsiz 1 TB Google Drive depolama alanıyla ödüllendirilecek. 500 puan kazanarak beşinci seviyeye ulaşan Yerel Rehberler ise 2016’da ilki gerçekleştirilecek Google Maps Yerel Rehberler servisine katılma hakkı kazanacak.

Google zirve konusunda henüz somut detaylar paylaşmasa da, seçilen katılımcıların dünyanın dört bir yanından gelen en iyi Google rehberleriyle tanışabileceğini, Google yerleşkesini keşfedebileceğini ve Google Maps ile ilgili en yeni bilgilere ulaşabileceğini belirtti.

Google Maps’in sunduğu bilgileri genişletmek isteyen şirket, geçtiğimiz yıl Yerel Rehberler programını geliştirme adına önemli çalışmalar yapmıştı. 2015’in ağustos ayında restoranlarda çekilen yemek fotoğraflarını otomatik olarak restoranın bilgi sayfasına yüklemeye başlayan Google Maps, böylelikle diğer kullanıcıların menü konusunda somut fikirler edinmesine katkı sağlıyor.

Google Maps, harita pazarının geleneksel lideri olmayı sürdürse de, Apple’ın son zamanlarda Harita uygulamasını önemli ölçüde geliştirmesi Google’ı pozisyonunu koruma konusunda harekete geçirmişe benziyor. Yerel Rehberler programına somut ödüllerin eklenmesi, Google Maps’e rakiplerine karşı önemli avantaj sağlayacak bir hamle niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER