Teknoloji

Google Maps’e Türkçe dahil 39 yeni dil desteği eklendi

Google Maps bundan böyle 39 yeni dili daha destekliyor. Şirketin blogu üzerinden yaptığı açıklamaya göre, harita servisi aralarında Türkçe, Güney Afrika Hollanda lehçesi, Danca, Filipin dili, İbranice, İzlandaca, Moğolca, Sırpça, Slovakça, Savahili, Vietnam dilinin de bulunduğu yeni dillerde kullanılabiliyor. Bu yeni diller dünya genelinde toplam 1.25 milyar kişi tarafından konuşuluyor.

Etnolojik kataloga göre, şu anda yeryüzünde 6909 adet canlı dil bulunuyor. Google’ın eklediği dillerden büyük çoğunluğu geniş kitlelerce konuşuluyor. Şirketin belirttiğine göre, Türkçe Avrupa’da yüzde 9 oranında kişi tarafından konuşulurken, Savahili ise Afrika kıtasının yüzde 8’i tarafından kullanılıyor.

Yeni eklenen diller Google Maps’in iOS, Android, Mac ve Windows OS yüklü cihazlarından erişilebilen mobil ve masaüstü versiyonlarından erişilebiliyor. Google Maps ilk olarak 2004 yılında, İngilizce dilinde hizmet vermeye başlamıştı. O zamandan bu yana dil desteği, kademeli olarak eklenen dillerle birlikte daha da genişletilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER