Teknoloji

Google Maps’teki Kaydedilenler bölümünde önemli güncellemeler

google maps kaydedilen yerler

Google Maps uygulamasına gelen küçük ancak yararlı güncellemelerden bir tanesi uygulamanın Kaydedilenler sekmesine odaklanıyor. Eğer bu bölümü daha önce kullanmadıysanız, kısaca açıklayacak olursak; sık gittiğiniz ya da beğendiğiniz mekanları buraya kaydedebilirsiniz. Daha sonra bunları “favoriler”, “gidilecekler”, “yıldızlılar” veya özelleştirilmiş listeler hâlinde organize edebilirsiniz.

Güncelleme, favori mekanlarını sıklıkla kaydedenler için işleri kolaylaştırıyor. Artık mekanları saklama sırasına göre veya onlara ne kadar yakın olduğunuza göre de sıralayabilirsiniz. Tabii ki, ikincisi için Google Maps’in anlık konumunuza erişmesi gerekiyor.

Eğer Google Maps içinde Konum Geçmişi açıksa, uygulama yerleri Kaydedilenler sekmesi içine eklemeyi kolaylaştıracak bazı tavsiyeler de sunuyor. Bulunduğunuz yerlere göre mekanları eklemek isteyip istemediğiniz soruluyor. Ziyaret ettiğiniz yerler de uygulamanın Zaman Akışı bölümü altında kaydedilecek.

Google, “Geçmiş tatillerinizden birinde ziyaret ettiğiniz restoranı ya da birkaç hafta önce girdiğiniz şirin butiği kolayca bulabilirsiniz. Tüm bu bilgiler artık zaman, şehir, bölge veya ülkeye göre düzenleniyor.” diyor.

Google’ın belirttiğine göre dağıtımı başlayan bu güncellemeler memnun edici görünüyor. Kaydedilenler sekmesi göründüğünden daha fazla potansiyel barındıran bir bölüm ve Google’ın bu alana daha fazla ilgi verdiğini görmek güzel. Bir seyahat günlüğü ya da gidilecek yerler listesi tutmak için hâlihazırda bir liste oluşturulması da memnuniyet verici gibi görünüyor.

Eğer çok fazla mekan kaydederseniz, bunların harita görünümünde kısa sürede epey yoğunluk yaratacağını göreceksiniz. Her bir mekanı haritada görüntülemeyi tek tek kapatmak şu an için yok, şu anda sadece her bir listeyi gizleme imkanına sahipsiniz. Bu kalabalık gelecekte daha fazla mekanı kaydetme konusunda sizi engelleyen bir unsur hâline gelebilir. Ancak yapılan değişikliklerin bir başlangıç olduğunu, Google’ın devamını getireceğini düşünüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER