Teknoloji

Lunar Xprize yarışmacıları kaydettikleri önemli başarılar için ödüllendirildi

google-lunar-xprize-2260115

Google tarafından düzenlenen Lunar Xprize yarışmasında büyük ödül Ay’ın yüzeyine araç indirmeyi başaran ekibe verilecek olsa da, nihai hedefe giden süreçteki başarılar da ödülsüz bırakmıyor. Google ve Xprize tarafından yapılan açıklamada görüntüleme, mobilite ve iniş teknolojileri alanında önemli başarılar kaydeden beş ekibe toplamda 5.25 milyon dolar ödül dağıtıldı.

Bu miktardan en büyük payı her üç alanda da başarı gösteren Astrobotic Technology aldı. Şirket başarıları nedeniyle 1.75 milyon dolar ödüle hak kazandı. Hakuto, Moon-Express, Part-Time Scientists ve Team Indus da 500 bin ila 1.25 milyon dolar arasında değişen miktarlarda ödülün sahibi oldu.

Yarışmada son aşamaya girildiği göz önüne alınınca ekstra nakit girişinin katılımcılar için önemi daha iyi anlaşılıyor. Fırlatma için 31 Aralık 2016’ya kadar zamanı olan ekiplerden en az bir tanesinin, fırlatma takvimini 2015 sona ermeden hazırlaması gerekiyor. Böyle bir aşama kaydedilmediği takdirde hiçbir grubun 30 milyon dolarlık büyük ödülü kazanma şansı kalmayacak. Kısacası, Google Lunar Xprize katılımcılarının bu yıl içinde projelerini daha somut hâle getirmeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER