Teknoloji

Google ilk perakende mağazasını Londra’da açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-magaza-londra-1

Google perakende mağazacılık sektörüne giriş için bugüne kadarki en büyük hamlesini gerçekleştirdi ve kendi markasını taşıyan ilk mağazayı Londra’da açtı. Mağazada Chromecast, Chromebook’lar ve Android telefonlar gibi çeşitli Google ürünlerinin satışı gerçekleştiriliyor.

Google’ın perakende mağazasının Apple Store’lardan farkı ise başka bir mağazanın içine yerleştirilmiş olmaları. Google mağazası, elektronik perakende zinciri Currys PC World’ün içinde yer alıyor.

Mağazanın açılışı nedeniyle bir açıklama yapan Google Birleşik Krallık Pazarlama Direktörü James Elias; kullanılan cihazların inovasyon hızının inanılmaz olduğunu, ancak cihazların satın alınma yönteminin değişmediğini belirtti. Google mağazasıyla birlikte potansiyel müşterilere Google cihazlarını deneyebilecekleri bir ortam sunduklarını söyleyen Elias, ortaya kendine özgü bir “almadan dene” deneyiminin çıktığını sözlerine ekledi.

Google daha önce de 2011 yılında Currys PC World ile işbirliğine gitmiş ve Chromebook’un pazarlaması için benzer bir mağaza içi satış deneyimi geliştirmişti. Yeni mağaza ise daha büyük ölçekli bir perakende deneyimi vadediyor. Mağazanın tasarımı da Google’ın alışılagelmiş zekasından izler taşıyor.

İLGİLİ HABERLER