Teknoloji

Google Lens’i Chrome’un masaüstü uygulamasında kullanmak kolaylaşıyor

google lens

Google Lens, görsel tanıma konusunda oldukça güçlü bir yazılım. Bu yazılımı Chrome’un masaüstü kurumunda kullanmak artık daha zahmetsiz olacak. Hâlihazırda Lens‘i bir internet sitesinde bulunan bir görselde kullanınca sonuçlar için yeni bir sekme açılıyor. Ancak önümüzdeki dönemde sonuçlar aynı sekmenin sağında açılan bir sonuç paneli üstünde gösterilecek. Görselin kaynağına gitmek isteyenler için yeni bir sekme açılacak.

Arama devinin görüntü tanıma yazılımı mobil cihazlarda uzun süredir kullanılıyor. Lens’e Google’ın iOS’teki uygulamalarından veya bazı Android telefonların kamera uygulamaları üzerinden erişilebiliyor. Lens geçtiğimiz yıl Google Chrome’un masaüstü sürümüne gelmiş ve görsellerin üstüne sağ tıklatma yapılınca açılan menüye “Google Lens ile görsel ara” seçeneği eklenmişti.

Google Lens binaları, hayvanları, kıyafetleri, bitkileri, sanat eserlerini kısacası her şeyi tanıyacak şekilde tasarlanmış bir yazılım. Lens ile çevrimiçi ortamda bilgi arayanlara daha görsel bir yöntem sunuluyor. Lens’in vadettiği potansiyel büyük olsa da, Google şimdiye kadar bu potansiyeli açığa çıkaracak bir yöntem sunamamıştı. Ancak bu durum masaüstüyle sunulan yeni araçla birlikte değişebilir.

Yeni Google Lens panelinin Chrome kullanıcılarına dağıtımı başlamış durumda. Bu panelle ilgili detayları Google’ın destek sayfasında bulmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER