Teknoloji

Google Kış Olimpiyatlarına özel logosuyla Rusya’nın eşcinsellik karşıtı yasalarını eleştiriyor

Ana sayfasındaki logosunu günün anlam ve önemine uygun hâle getirmeyi gelenek hâline getiren, hatta bu özel logolara “doodle” adıyla özel bir kimlik de kazandıran Google, bugün Rusya’nın Soçi şehrinde başlayacak 22. Kış Olimpiyatları için de özel bir logo hazırladı.google-olimpiyat-ilkeleri-070214Google’ın Kış Olimpiyatları için hazırladığı logo kayak, hokey, curling, kızak, buz pateni ve snowboard yapan sporcuların her birini gökkuşağının renklerinde hazırlanmış şekiller içinde gösteriyor. Bu logoya tıklandığında kullanıcılar “Olimpiyat İlkeleri” anahtar terimine ait arama sonuçları sayfasına yönlendiriliyor. Ayrıca ana sayfada Olimpiyat İlkeleri olarak nitelendirilen aşağıdaki gibi bir açıklama da yer alıyor:

“Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir.” – Olimpiyat İlkeleri

Rusya yönetimi eşcinsellere karşı olan katı tutumuyla biliniyor. Üstelik bu karşı tutum çeşitli yasalarla da destekleniyor. Rencide edici olduğu düşünülen konuşma veya materyaller için hapis veya para cezasının verilmesi söz konusu oluyor.

Google bu özel logoyu sadece ana sayfasının ABD versiyonunda değil, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülke sayfalarında da gösteriyor. Ayrıca Rusya’ya özel Google versiyonunun ana sayfasında ve arama sonuç sayfalarında da gökkuşağı renklerine sahip logoyu görmek mümkün.

Dün bazı oyunların başladığı 22. Kış Olimpiyatları’nın resmi açılış töreni bugün gerçekleştirilecek.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER