Teknoloji

Google Keep’e yapay zekâ destekli “Sihirli Listeler” geliyor

google keep

Google’ın üretken yapay zekâ teknolojisine olan ilgisi bir sır değil. Şirket neredeyse düzenli aralıklarla yapay zekâ tabanlı yeni özellikler duyuruyor. Bunlardan biri de yakında Google Keep uygulamasında kullanıcıların karşısına çıkacak. “Magic Lists” (Sihirli Listeler) olarak adlandırılan bu özellik, “yaratıcı bir not alma yardımcısı” olarak tanımlanıyor.

Sihirli Listeler özelliğinde kullanıcılardan üç kelimeden uzun bir istek/komut girmeleri isteniyor. Bu “Çocuklarla yapılacak bir kamp gezisi için gerekli şeyler listesi” şeklinde bir talep olabiliyor. Komutun girilmesinin ardından Keep, ihtiyaç duyulabilecek şeyleri madde madde sıralanmış şekilde kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

Bu özellik akıllara Google’ın AI Test Mutfağı’nın ilk sezonunda denediği “List It” (Listele) özelliğini getiriyor. List It’te kullanıcılar bir hedef veya bir konu belirliyor ve ardından LaMDA verilen hedef ya da konuyu birden fazla alt görev listesine bölebiliyordu.

Google’ın yeni Keep özelliği için hazırladığı sorumluluk reddi beyanında, yapay zekâ ile oluşturulan listelerdeki ögelerin “gerçek” olarak değerlendirilmemesi gerektiği belirtiliyor. Şirket böylelikle daha “hayati” işler için özelliğe güvenilmesini engellemeye çalışıyor gibi görünüyor.

Yeni Google Keep özelliğinin dağıtımı başlamadı

Sihirli Listeler özelliğinin izlerine Google Keep Android uygulamasının 5.23.422.03.90 numaralı sürümünün kodlarında rastlanıyor. Not alma menüsü üzerinden erişilebilir olması beklenen Sihirli Listeler’in dağıtımı henüz başlamış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER