Teknoloji

Google I/O 2015 bu yıl 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-io-2015-100215

Google’ın geleneksel geliştirici konferansı I/O bu yıl 28-29 Mayıs tarihlerinde San Francisco’da gerçekleştirilecek. Google I/O 2015’e katılmak isteyenler için kayıt süreci de 17 Mart günü yerel saatle sabah 9’da (TSİ akşam 7’de) başlayacak. Etkinlik bizzat katılamayanlar için internet üzerinden de canlı yayınlanacak.

Geçen yılın I/O etkinliğinin teması Android’i otomobillere, giyilebilir ürünlere; kısacası her yere getirmekti. Bu yılın web sitesinde Android’in de iyice benimsediği Material Design tasarım dili dikkat çekiyor. Şimdilik konferans dahilinde gerçekleştirilecek etkinlik ve oturumların takvimiyse paylaşılmıyor.

Web sitesi bir Chrome deneyi de içeriyor. Ayarlar butonuna tıkladığınızda, noktaları sanal teller yardımıyla birleştirerek müzik yapmanıza olanak sağlayan bir sayfaya erişiyorsunuz. Fareyi teller üzerinde hareket ettirdiğinizde de, sanki gitar çalıyormuşsunuz gibi, müzik çalmaya başlıyor.

google-io-2015-deney-100215

Google I/O en çok izlenen geliştirici etkinliklerinin başında geliyor. Bu etkinlik büyük duyurulara ve Google’ın yöneticilerinin çeşitli şovlarına da ev sahipliği yapıyor. 2012 yılında düzenlenen etkinlikte Google, Project Glass’ın gösterimini yaparken, paraşütçülerin etkinliğin düzenlendiği Moscone Center binasının çatısına atlayışını canlı olarak yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER