Eğlence

Google Ingress’te oyuncular yakında küresel ödül avı görevleri oluşturabilecek

google-ingress-260914

Google’ın alternatif gerçeklik üzerine kurulu, çoklu oyuncu desteğine sahip mobil oyunu Ingress, geçtiğimiz yıl iOS ve Android’de önemli bir kitleye ulaşmıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında iOS uygulaması yayınlanmadan önce 4 milyon olan oyuncu sayısı, iOS uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte 7 milyonun üzerine çıktı. Şimdiyse en büyük güncellemesini alan Ingress, Direniş ile Aydınlanma’yı karşı karşıya getiren mücadeleyi, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerle harmanlıyor.

Ingress’in ”Görevler” adını taşıyan yeni özelliği sayesinde oyuncular hazır Ingress portallarını daha fazla sayıda gerçek dünya konumuyla birleştirebiliyor. Söz konusu özellik Android uygulamasına hemen gelse de, tüm oyuncular tarafından kullanılamıyor. iOS kullanıcılarının ise güncelleme için biraz daha beklemesi gerekiyor. Google Niantic Labs yöneticisi John Hanke, bu yeni özellik sayesinde Ingress’e RPG oyunlarını hatırlatan görevlerin eklenebileceğini ifade etti. Dünyayı bir oyun tahtası olarak tanımlayan ve oyuncuların dışarı çıkıp oynaması gerektiğini söyleyen Hanke, oyuna tarihi bölgelerin ve sanat eserlerinin dahil edildiğinin altını çizdi. Böylelikle kullanıcıların etraflarındaki ilginç şeyleri daha kolay keşfedebileceğini belirten Niantic Labs yöneticisi, keşiflerin görevler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Hanke’ye göre, görevler sayesinde biraz daha yapılandırılmış bir oyun deneyimi elde etmek mümkün oluyor. Bu özellikle birlikte Google’ın yine Niantic Labs tarafından geliştirilen Field Trip uygulamasından çekilen veriler oyunda kullanılabiliyor. Böylelikle içerik oluşturanların elindeki imkanlar önemli ölçüde genişliyor. Ingress Vice, Zagat ve Food Network’ünde aralarında bulunduğu pek çok kaynaktan veri elde edebiliyor. Görevi tamamlamak için belirlenen konumların tamamını ziyaret etmek gerekiyor. Görevleri oluştururken aranan tek koşul ise başlangıç noktasının mevcut bir portalın seçilmesi. Henüz tüm kullanıcıların görev oluşturamayacak olması ise hayal kırıklığı yaratıyor. İlk etapta Google çalışanları ve bazı seçilmiş kullancılar görev oluşturabilecek.

İLGİLİ HABERLER