Teknoloji

Google Inbox’a hiç açılmayan bülten iletileri için abonelikten çıkma kartı ekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Siz talep etmediğiniz hâlde sizi e-posta gönderim listelerine ekleyen ve gelen kutunuzu sessiz sedasız onlarca iletiyle dolduranlardan rahatsız olmalısınız. Çoğu kullanıcı bu gelen iletiletilerin altında yer alan üyelikten ayrılma bağlantılarına tıklama zahmetine girmiyor. Ya da en kötüsü, bu tür bir bağlantı bulamıyor.

Benzer şekilde, bu tür gelen iletileri silme konusunda da çoğu kişi istekli davranmıyor, elleri sil düğmesine bir türlü gitmiyor. Hâl böyle olunca gelen kutusu iyice şişiyor. Google, Inbox kullanıcılarına bu problemi çözecek bir çözüm sunuyor.

Google Inbox’a yeni eklenen bir kart, son bir ay içinde iletilerini açmadığınız gönderenlerin e-posta listelerinden ayrılmalarınıza yardımcı oluyor.

Söz konusu seçenek gelen kutusunun en üstünde gösteriliyor. Bir mesaj kullanıcıya gönderenden gelen iletileri son bir ay içinde hiç açmadığınızı söylüyor. Ayrıca tek tıklatmayla üyelikten kolaylıkla ayrılmayı sağlayacak bir düğmeyi de beraberinde sergiliyor.

Android Police’in söylediğine göre, bu özellik Android ve web’deki Inbox kullanıcıları için sunulmaya başlandı. Bununla birlikte şu an için sadece Inbox’ın Tanıtımlar olarak işaretlediği iletiler üzerinde çalışıyor. Yani, gerçek kişilerden gelen iletilere aboneliği bırakamıyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER