Teknoloji

Google iklim değişikliğini inkâr edenlerin gelirlerini kesecek

google arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google küresel iklim değişikliğinin varlığını inkâr eden reklam veren, yayıncı ve YouTube kanallarının içeriklerinden para kazanmasına izin vermeyecek. Şirket konuyla ilgili değişikliğin detaylarını bir destek belgesinde verdi.

Google Reklam ekibi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugün Google’a reklam verenler, yayıncılar ve YouTube kanalları için yeni bir parasallaştırma politikası açıklıyoruz. İklim değişikliğinin varlığı ve sebepleriyle ilgili olarak üzerinde anlaşılan sağlam bilimsel temellere aykırı içeriklerden para kazanılmasına izin verilmeyecek. İklim değişikliğini gerçek dışı veya düzmece olarak gösteren, küresel iklimin ısındığına dair uzun vadeli verileri inkâr eden, sera gazı ve insan etkisini reddeden içeriklerden gelir elde edilemeyecek.”

Google’dan yapılan açıklamada bu politikanın uygulanması için otomatik araçlardan ve insan değerlendirmelerinden faydalanılacağı belirtildi. İddiaların hangi bağlamda sunulduğuna dikkat edileceğini vurgulayan şirket, yalan bir bilgiyi gerçek olarak sunan içerikler ile yalan bilginin haberini veren veya bunu tartışan içeriklerin ayrılacağının altını çizdi. İklim politikası veya araştırması gibi konulardaki içeriklerde hâlâ reklam verilebilecek.

Google iklim değişikliğini inkâr edenlere karşı takındığı sert tavrın başka bir örneğini daha önce de vermişti. YouTube’da aşılarla ilgili yanlış bilgiler veren içerikler yasaklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER