Teknoloji

Google Home ile Amazon Echo’ya rakip olacak

Google Türkiye google fransa

google homeGoogle, Amazon Echo’ya rakip olması amacıyla hazırladığı Google Home isimli telefonunu bugün (18 Mayıs) düzenleyeceği I/O 2016 etkinliğinde görücüye çıkaracak. The New York Times’ta yer alan habere göre, cihazın hangi formda olacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak cihazın bir hoparlör formunda olması makul bir tahmin gibi gözüküyor.

Şu an için Home’dan “ses ile aktive edilen bir cihaz” olarak bahsediliyor. Tıpkı Echo gibi, Home’un da kendisine yöneltilen soruları yanıtlaması ve sesli komutları algılaması bekleniyor.

I/O 2016 etkinliğinde görücüye çıkacak olan Home’un sevkiyatına ise sonbahar aylarında başlanması öngörülüyor. Erken tanıtım Google’ın bugüne kadarki yaklaşımına aykırı olsa da, Google’ın Home’u I/O’da görücüye çıkarmasının altında önemli bir nedenin yattığı belirtiliyor. Şirket, Home’u şimdiden duyurarak geliştiricilere üçüncü taraf entegrasyonlarını hazırlamaları için ihtiyaç duydukları zamanı sağlamayı planlıyor.

Amazon’un sesli asistanı Alexa, çok sayıda entegrasyonu bünyesinde barındırıyor. Ancak bu entegrasyonların tamamının birleşerek anlamlı bir bütün oluşturması bir yılı bulmuştu. Google’ın erken duyuru ile ürünü üçüncü taraf entegrasyonlarıyla güçlendirilmiş biçimde piyasaya sürmeyi istediği düşünülüyor. I/O’nun bir geliştirici etkinliği olması da, bu ihtimali biraz daha kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER