Teknoloji

Google Hesabı merkezi yeni tasarımıyla ayar kontrolü ve değişikliğini kolaylaştırıyor

google hesap merkeziGoogle Hesabı merkezi Android üzerinde yeni bir görünüme kavuşuyor. Daha sade ve sezgisel bir görünüme kavuşan yeni arayüz ile kullanıcıların değiştirmek veya incelemek istedikleri hesap detayına erişimi hızlanıyor. Yeni tasarımın web ve iOS’e de yılın ilerleyen dönemlerinde gelmesi planlanıyor.

Google’dan yapılan açıklamada, her gün 20 milyon kişinin hesap ayarları bölümünü ziyaret ettiği ve bu nedenle söz konusu bölümün gelişiminin şirket için hayati bir önem taşıdığı belirtildi. Hesap sayfasında kullanıcıların kişisel bilgileri, hesaplarına bağlı cihazlar, ödeme yöntemleri, satın alma geçmişleri ve aboneliklerine ilişkin bilgiler yer alıyor.

Yenilenen hesap sayfasında güvenlik ve gizlilik seçeneklerinin daha görünür hâle gelmiş olması dikkat çekiyor. Bu seçeneklerin tüm kullanıcılar tarafından düzenli biçimde kontrol edilmesi gerekiyor. Yeni eklenen arama çubuğuysa nerede olduğu bilinmeyen ayarlara ulaşmayı hızlandırıyor.

Google tarafından sorumlu ürün müdürü Jan Hannemann’ın imzasıyla yapılan açıklamada, yeni tasarımda gizlilik seçeneklerine daha hızlı biçimde ulaşılmasının kullanıcılarla test edildiği belirtildi. Veri & Kişiselleştirme sekmesinde etkinlik kontrollerinin rahatlıkla bulunabileceğini de dile getiren Hannemann, kullanıcıların hangi hareketlerinin hesaplarında saklanabileceğini belirleyebileceğini de sözlerine ekledi.

google hesap merkeziGoogle Hesap merkezi ile kullanıcılar yenilenmiş gizlilik ve güvenlik kontrolü sayfalarına da hızlı biçimde erişebiliyor. Buna ek olarak, ana sayfada da kullanıcılara hesaplarının güvenliğini artırmak için yapabilecekleri konusunda ipuçları veriliyor.

İLGİLİ HABERLER