Teknoloji

Google Haritalar’a hızlı Google+ paylaşım aracı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, kullanıcıların bir web sitesini ziyaret edip bunu beğendikleri takdirde Google+ üzerindeki çevreleriyle paylaşmalarını kolaylaştıracak +snippets adında bir özellik yayınlamıştı. Şimdiyse bu özelliği Google Haritalar’a ekleyerek yol tariflerinin paylaşımını da kolaylaştırıyor.

Bu ufak aracın nasıl çalıştığına gelince, örneğin bir yolculuk planlıyor ve gideceğiniz rotayı Google+ çevrelerinizde yer alanlarla paylaşmak istiyorsunuz. Ya da sizin gibi gezginlere çeşitli yol tarifleri veya ilgi çekici noktaları önermek istiyorsunuz. Eğer paylaşmak istediğiniz bir web sitesiyse, sayfanın en üstünde yer alan Google+ çubuğu üzerinde sağda yer alan “Paylaş” butonuna tıklamanız yeterli. Açılan kutuda paylaşmak istediğiniz içeriğin otomatik olarak yerleştiğini göreceksiniz.Bundan sonrası ekleyeceğiniz mesaj varsa bunu yazmak ve hangi arkadaş, çevre veya çevrelerle paylaşacağınızı belirlemek.

Aslında Google bu özelliği Google Kitaplar, Google Teklifler, Ürün Arama gibi servislerde sunmuştu. Çok yakında daha fazla Google ürününde karşımıza çıkacağı da belirtiliyor. Öte yandan web yayıncıları da bu aracı kendi web sitelerine yerleştirecek şekilde özelleştirebiliyor.

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER