Teknoloji

Google Haritalar yolculuklarınıza sürükleyici 3D görünümleri ekliyor

google haritalar

Google Haritalar, seyahat rotalarınıza son zamanlarda piyasaya sürdüğü Sürükleyici Görünüm’ü (Immersive View) getiriyor. Bu sayede istediğiniz yere gitmeyi çok daha kolay anlayabileceksiniz. Sürükleyici Görünüm için rotalar olarak adlandırılan yeni özellik, çarşamba günü Google I/O 2023’te duyuruldu.

Sürükleyici Görünüm şu anda bir yerin 3D görünümünü sunuyor ve hava durumu veya trafik gibi bilgiler ekleyerek o yerde ne olduğuna dair daha iyi bir fikir edinmenizi sağlıyor. (Apple’ın Flyover görünümüne benziyor, ancak daha fazla detay var.) Sürükleyici Görünüm’nü rota planlamasına dahil ederek, yeni bir yere giderken görebileceğiniz önemli yapıları ve binaları daha iyi görselleştirmenize yardımcı olacak kuş bakışı bir görünüm elde edebilirsiniz. Google, yol durumunu daha iyi anlamanız için hatta trafik simülasyonlarını göstermenize bile izin verecek.

İşte nasıl çalıştığını gösteren bir video:

Göründüğü kadar etkileyici olsa da, Sürükleyici Görünüm için rotaları kendiniz denemek için bir süre beklemeniz gerekebilir. Google, özelliğin “önümüzdeki aylarda” geleceğini ve Amsterdam, Berlin, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik’te kullanılabilir olacağını belirtiyor.

The Verge sitesinin Google Haritalar’ın VP ve GM’i Miriam Daniel ile yapılan bir röportajda, özelliğin yaz aylarında birkaç şehre ve yıl sonuna kadar tüm 15 şehre geleceğini açıklandı. Sürükleyici Görünüm Haritalar, önce iOS ve Android’de sunulacak; masaüstüne gelip gelmeyeceği sorulduğunda ise Daniel, yorum yapmayı reddetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER