Teknoloji

Google Haritalar iPhone uygulaması 3D Touch desteğine kavuştu

google haritalar iphone

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile sunduğu 3D Touch özelliğiyle cihaz sahiplerine uygulamalarla etkileşim için yeni bir yol sunmuştu. Pek çok iOS uygulaması da yeni telefonların çıkışıyla birlikte 3D Touch’ı destekleyecek biçimde güncellenmişti. Google Haritalar iPhone uygulaması için yayınlanan son güncelleme de, Mountain View merkezli şirketin harita uygulamasını kullananlara 3D Touch’tan faydalanma imkanını veriyor.

3D Touch desteği sayesinde Google Haritalar uygulamasının ikonuna uzun süre basıldığında açılan menü üzerinden eve veya iş yerine gidiş rotalarına hızlı biçimde ulaşmak mümkün oluyor. Aynı işlem, kayıtlı olmayan konutlar için de uygulanabiliyor. 3D Touch ile sunulan kısa yollar kullanışlı olsalar da, Google Haritalar deneyimini baştan aşağıya değiştirmediklerini unutmamak gerekiyor.

Apple 3D Touch’ı geliştirdikçe uygulamaların da bu doğrultuda gelişmesi ve kullanıcılara faydalı kısayollardan daha fazlasını sunması bekleniyor. iOS uygulamalarının önemli bir kısmında 3D Touch’tan faydalanan Google’ın yeni sürümle birlikte Android’de de benzer bir destek sunup sunmayacağı merak ediliyor. Android N olarak anılan yeni sürümün önümüzdeki mayıs ayında görücüye çıkması bekleniyor.

Google Haritalar iPhone uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Android kullanıcılarının geçtiğimiz ekim ayından bu yana faydalandığı bir özelliği iPhone kullanıcılarına da sunuyor. Yeni sürümle birlikte iOS kullanıcıları, varış noktalarından sapmadan rotaları üzerine başka duraklar ekleyebilecek. Böylelikle yol üstünde uğranacak yerlere ulaşım daha kolay bir hâl alacak.

İLGİLİ HABERLER