Teknoloji

Google Haritalar için COVID-19 ile bağlantılı yeni bir özellik

Google Haritalar Android bisiklet

Google Haritalar, dünyanın en popüler navigasyon uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulama pek çok ülkede yol tarifi almak isteyenlerin başvurduğu ilk kaynaklardan biri durumunda. Buna ek olarak, mekanlar, işletmeler ve şehirler hakkında bilgi almak için de sıklıkla Google Haritalar’a başvuruluyor.

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte Google Haritalar’ın sunduğu özellikler de biraz değişikliğe uğramıştı. Artık mekanların COVID-19 salgını nedeniyle aldığı önlemler konusundaki bilgilere de Google Haritalar’da ulaşılabiliyor. Google’ın Haritalar servisindeki COVID-19 bağlantılı yenilikler bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, artık Google Haritalar’da harita üzerinde COVID-19 verilerini görmenin mümkün olacağını gösteriyor.

Ekran görüntülerine bakıldığında, Google’ın hem ABD’deki eyaletler hem de diğer ülkeler için özel olarak 10 bin kişiye düşen vaka sayısını ve bu sayının artıp artmadığını gösterdiği anlaşılıyor.

Google Haritalar, bu özellik sayesinde küresel koronavirüs salgınının dünya genelindeki gidişatı konusunda fikir edinmeyi kolaylaştırıyor. Google’ın verileri çok detaylı olmasa da, genel bir çerçeve çizmeye yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER