Teknoloji

Google önümüzdeki haftalarda Gmail’ın yeni tasarımını sunacak

gmail eklentileri

gmail yeni tasarımGoogle çok yakında Gmail’in web kullanıcı arayüzünü yenilemeyi planlıyor. G Suite yöneticilerine gönderilen ve The Verge sitesi tarafından ele geçirilen bir e-posta iletisinde şirket, yeni tasarımın birtakım yeni özellikler barındıracağını ve bunların normal Gmail hesapları için de sunulacağını belirtiyor.

Google, web’de Gmail için daha taze ve sade bir görünümün sözünü veriyor. Akıllı Yanıt, e-postaları erteleme ve çevrimdışı kullanım desteği gibi özellikler de yeni tasarımla birlikte kullanıcılara sunulacak.

Google, Gmail’ın yeni tasarımının neye benzeyeceği hakkında herhangi bir ipucu vermedi, ancak şirket son olarak Google Takvim için yeni bir tasarım çıkarmıştı. Takvim modern simgeler, renkler ve daha sade görünümlü etkinlik kutucuklarıyla güncellenmişti. Genel tasarım mobil uygulamanınkine biraz daha benzemişti. Gmail için de benzer bir adımın atılmasını bekleyebiliriz.

Google, son olarak 2014 yılında Inbox uygulamasıyla Gmail tasarımına alternatif yeni bir tasarım sunmuştu. Ancak Gmail’ın web tasarımı uzun zamandır aynı şekilde kalmayı sürdürüyor.

Gmail’ın yeni tasarımı önümüzdeki haftalarda, erken erişim programı kapsamında G Suite kullanıcıları ve kişisel Gmail hesap sahipleri için kullanıma sunulacak. Google, kritik Chrome eklentilerini de test etmeyi planlıyor, böylelikle yeni Gmail deneyimi geniş kitlelerle buluşmadan önce eklentilerle de uyumluluğu garanti edilmiş olacak.

Bu arada Google’dan The Verge sitesine gelen açıklamada, yeni Gmail tasarımının yolda olduğu doğrulandı. Google sözcüsü, Gmail için büyük güncellemeler üzerinde çalıştıklarını, ancak işi bitirmek için biraz zamana daha ihtiyaç duyduklarını, şimdilik bir şeyler paylaşamayacaklarını söyledi.

İLGİLİ HABERLER