Teknoloji

Google Fotoğraflar kullanıcılara kendilerini etiketleme imkanı veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google fotograflarGoogle Fotoğraflar için bu hafta oldukça hareketli geçiyor. Servise bu hafta içinde eklenen arşiv özelliği, kullanıcılara fotoğrafları ana akıştan gizleme ve daha düzenli bir akışa sahip olma imkanı sunmuştu. Popüler fotoğraf depolama ve düzenleme servisine eklenen yenilikler bununla sınırlı kalmadı.

Yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara kendilerini serviste sakladıkları fotoğraflarında etiketleme imkanını sağlıyor. Kullanıcılar bir fotoğrafta kendilerini “Ben” şeklinde etiketledikten sonra karşılarına kişiselleştirilebilir bir arama ekranı çıkacak. Bu ekran üzerinden kullanıcılar kendilerinin de olduğu tüm fotoğrafları görebilecek. Akıllı telefonlar üzerinden servise erişenler bu özelliği Ayarlar menüsü içinden gerekli adımları atarak aktive edebilecek. Bunun için öncelikli olarak benzer yüzleri gruplamak, sonrasında da kullanıcıların kendi yüzünü seçmesi gerekiyor.

Buna ek olarak, kullanıcının kişi listesindeki arkadaşlarına da kullanıcıyla beraber çektikleri fotoğrafları etiketlemeleri için öneriler yapılacak. Yeni özellikten “Benzer yüzleri grupla” özelliği aktif olmadan faydalanmak mümkün olmuyor.

Google Fotoğraflar yeni özelliğini web’de kullanıma sundu

Kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğraflardaki etiketlerini kaldırabiliyor. Kişi listesindeki arkadaşlara öneri gönderilmesinin de önüne geçilebiliyor. İlk olarak web’de kullanıma sunulan özelliğin yakında iOS ve Android’de de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER