Teknoloji

Google for Jobs iş arama sürecini daha basit hâle getirmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birçok insanın iş ararken başlangıç noktası arama motorları oluyor. Bu noktadan yola çıkan dünyanın en büyük arama motoru da Google for Jobs adını verdiği yeni servisini tanıttı. Bu proje Google’ın gelişmiş otomatik öğrenme yeteneklerinden yararlanıyor, milyonlarca iş ilanını adayları daha uygun iş fırsatlarıyla eşleştirmek için sıralıyor.

Şu an için Google, kendi iş ilanlarını listelemeye başlamayı düşünmüyor. Bunun yerine Facebook, LinkedIn, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter gibi üçüncü taraf servislerden verileri çekiyor. Daha sonra iş ilanlarını mesafe ve benzeri kriterlere göre filtreliyor ve farklı adlar altında listelenmiş olan benzer iş ilanlarıyla birlikte bir araya getirmeye çalışıyor. Aralarında FedEx ve Johnson & Johnson’ın da bulunduğu bazı büyük şirketler programın pilot kullanıcıları arasında yer alırken, Google CEO’su Sundar Pichai de, daha önceki yöntemlerine göre iş başvurularında yüzde 18’lik bir artış görüldüğünü dile getiriyor.

Google’ın iş aramaya odaklanmış arama motorlarına rakip bir servis çıkarmadan önce pazarı bu şekilde test edip etmediği bilinmiyor. Şu an için bir kullanıcı istediği iş ilanına tıkladığında, Google onu başvuru yapması için bir başka servise gönderiyor. Bu servisin önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD’de faaliyete geçmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google I/O 2017: Geliştirici konferansının en önemli duyuruları

İLGİLİ HABERLER