Teknoloji

Google Express yakında iki Amerikan şehrinde taze gıda teslimatına başlayacak

Google-Express-090915

Google, ürün teslimat pazarını bu alandaki imkanlarını sürekli olarak geliştirmeyi sürdüren Amazon’un hakimiyetine bırakmayacak gibi gözüküyor. Internet devinin teslimat servisi Google Express, halihazırda pek çok noktada kuru gıda teslimatı gerçekleştiriyor. Gelen son haberlere göre, Google Express yakında ABD’deki iki şehirde taze gıda teslimatına başlayacak ve insanların mutfaklarına taze ürünleri hızla ulaştırma yarışına dahil olacak.

Google Express şu an için Amazon Prime Now veya Amazon Fresh gibi servisler kadar popüler değil. Ancak şirketin bu yöndeki çalışmalarını artırmasıyla birlikte bu durum değişebilir. Google Express sayesinde kullanıcılar belirledikleri şehirdeki ürün seçeneklerini vakit kaybetmeden kapılarına getirtebiliyor. Target, Walgreens, Costco, Whole Foods gibi popüler Amerikan perakende zincirleri bu servis için Google ile işbirliği yapıyor. Halihazırda teslimatı gerçekleştirilen ürünler tuvalet kağıdından muza kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Google Express yakında San Francisco ve ismi açıklanmayan bir Amerikan şehrinde taze gıda teslimatı yapmaya başlayacak. Taze gıda teslimatı için mevcut gıda teslimatına kıyasla çok daha yüksek bir efor sarfetmek gerekiyor. Hızlı ve lokal biçimde yapılması gereken taze gıda teslimatında belli ölçülerde soğutma işlemine de ihtiyaç duyuluyor. Bu yöndeki çalışmalar yapıldığı takdirde çevrim içi alışverişe yönelik ilginin arttığı günümüzde taze gıda teslimatı yapan servislerin başarıya ulaşma ihtimali de yükseliyor. Benzer servislerin ülkemizde de yavaş yavaş popüler hâle geldiğini belirtmek gerekiyor.

Amazon Fresh halihazırda ABD’de geniş bir kapsama alanına sahip. Google Express’in bu yıl içinde başlayacağı testlerle Amazon Fresh’e taze gıda teslimatı konusunda rakip olup olamayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER