Teknoloji

Google Duo ile sesli görüşme de yapılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google duoGoogle Duo uygulamasını video görüşmelerin yapılması amacıyla yayınlamıştı. Ancak bundan böyle uygulama üzerinden sesli görüşmeler gerçekleştirmek de mümkün olacak.

Söz konusu değişikliği Google yöneticisi Amit Fulay, Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Şirket, Duo ile sesli görüşme yapılabilmesi özelliğini ayın ilk günlerinde Brezilya’da test etmeye başlamıştı. Artık dünya genelindeki Duo kullanıcıları uygulama üzerinden sesli görüşme gerçekleştirebilecek. Google bu değişimin özellikle yüksek bant genişlikli internet erişiminin sıkıntılı olduğu bölgelerde Duo’nun kullanım oranını artırmasını amaçlıyor.

Duo, geçtiğimiz yıl Apple FaceTime gibi iletişim platformlarına rakip olması amacıyla kullanıma sunulmuştu. İlk etapta rakiplerine kıyasla biraz “yalın” kalan Duo, bağlantı hızından bağımsız olarak tüm akıllı telefon sahiplerinin görüntülü görüşme yapabilmesi için tasarlanmıştı. Sohbet platformu Allo ile Google’ın yeni iletişim stratejisinin parçalarından biri olan Duo, önümüzdeki dönemde şirketin son kullanıcıya yönelik iletişim hamlelerinin merkezinde bulunacak.

Google Duo Android’de Hangouts’un yerini alıyor

Android’in varsayılan video görüşme uygulaması haline gelen Google Duo, Hangouts’un yerini alıyor. Hangouts ise yoluna bundan sonra daha kurumsal odaklı bir platform olarak devam edecek.

İLGİLİ HABERLER