Teknoloji

Google Duo ekran paylaşımı özelliğine kavuşuyor

google iletisim duo ekran paylaşımı

Google Duo için hazırlandığı daha önce ortaya çıkan ekran paylaşımı özelliği sonunda resmen duyuruldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ekstra bir uygulamaya ya da servise ihtiyaç duymadan telefonlarının ekranlarını paylaşabilecek.

Teknoloji devi, Google Duo’ya ekran paylaşımının gelişinin duyurusunu altı yeni Android özelliğini açıkladığı bir paylaşımda yaptı. Ancak Android Police sitesi bu özelliğin varlığını, Google tarafından şu ifadelerle yapılan bir Twitter paylaşımının ardından duyurmuştu: “Google Duo’da arkadaşlarınızla daha fazla an paylaşın. Ekran paylaşımını kullanarak fotoğraf ve videolarınıza birlikte bakın ve video görüşmesi yaparken aktivite planlayın.”

Google söz konusu tweet’i kısa süre içinde silse de, özelliği eylül ayının sonları itibarıyla Android kullanıcılarına dağıtmaya başlamıştı. Google Duo’da ekran paylaşımını aktif hâle getirmek ise oldukça kolay. Bunun için ekranın alt kısmındaki menü üzerinden “Ekranı Paylaş” seçeneğine dokunmak gerekiyor. Ekranını paylaşacak olanlara hassas bilgilerin görüşmedeki diğer kişiler tarafından görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Paylaşım başladığında diğer kişi ekran üzerinde görülmüyor. Görüşmede olduğunuzu sadece “Ekran paylaşımı sürüyor” yazılı durum çubuğu sayesinde anlayabiliyorsunuz. Bu özelliğin henüz tüm Android cihazlara ulaşmadığı belirtiliyor.

Google Duo için ekran paylaşımı özelliğiyle birlikte Android’in yeni Telefon uygulamasının bu yıl içinde daha çok cihazda kullanılabileceğini de duyurdu. Android 9 ve daha üstü sürümlerle uyumlu olan bu uygulama, istenmeyen aramaları engellemeye yönelik özellikler barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER