Teknoloji

Google Duet AI şimdi Sheets için özel şablonlar üretebiliyor

google chatgpt israil

Google, Duet AI adındaki yapay zekâsıyla Google Sheets kullanıcılarına özel şablonlar oluşturma yeteneği kazandırıyor. Perşembe gününden itibaren, Google Workspace test kullanıcıları, Sheets’in yeni bir yan çubuğunu keşfedebilecek. Bu özellik, kullanıcıların ne yapmak istediklerini açıklamalarını ve Duet AI’nin işlerini hızlandırmalarına yardımcı olacak özel bir şablon oluşturmasını sağlıyor.

Google’a göre, bu özellik, karmaşık organizasyon ve takip gerektiren görevleri yerine getirmeye çalışan kullanıcılar için oldukça faydalı olabilir. Google, bu özelliğin potansiyel kullanım alanları olarak ürün yol haritaları, şirket toplantıları ve ekip bütçelerini öneriyor. Özellik, amacı doğrultusunda çalışırsa, kullanıcılara çok fazla zaman kazandırabilir. Şu an için özellik, yalnızca Workspace Labs kullanıcılarına sunuluyor.

Google, geçen ay I/O konferansında Workspace için Duet’i duyurduğundan beri AI’nin araç setini hızla genişletiyor. Test kullanıcıları, web tabanlı Docs’ta bir istek belirttiklerinde, Duet onlar için metin oluşturabiliyor. Ayrıca otomatik olarak akıllı çipler ekleyebiliyor.

Gmail’de AI, hem web hem de mobilde e-postaları taslak haline getirebiliyor. Ayrıca yanıtlar için bağlamsal öneriler sunabiliyor. Slides kullanıcıları ise metin isteklerinden resimler oluşturabiliyor.

Google, önümüzdeki aylarda daha fazla generatif AI özelliğini Workspace Labs’a getirmeyi planlıyor. Bu arada, Google’ın Bard AI, oluşturduğu verileri Sheets’e aktarabiliyor, burada kullanıcılar veriyi organize edebilir ve değiştirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER