Teknoloji

Google Drive yakında masaüstündeki dosya ve klasörleri yedeklemeye başlayacak

Bilgisayar üzerinde kullanılan bulut depolama uygulamaları, başka cihazlardaki dosyalara erişmenin yanı sıra yedekleme amacıyla da kullanılıyor. Bu durumun farkında gibi görünen Google, depolama servisini yeni bir yüzle tekrar masaüstü kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Google Drive kullanıcıları, “Backup and Sync” (Yedekle ve Eş Zamanla” adını taşıyan araçla verileri konumlarından bağımsız olarak koruma imkanına kavuşuyor.

Uygulama, adından da anlaşılacağı üzere, yedekleme ve eş zamanlama eylemlerine odaklanıyor. Google Fotoğraflar’ın masaüstü uygulamasıyla da entegre biçimde çalışabilen araç, böylelikle fotoğrafların da zahmetsiz biçimde yedeklenmesini sağlıyor.

Google Drive depolama alanı kıstılı olanlar Yedekle ve Eş Zamanla kullanımında sıkıntı yaşayabilir

Yedekle ve Eş Zamanla’nın kullanımı konusundaki tek sınırlayıcı etken ise Drive depolama alanı olacak gibi görünüyor. Sadece 15 GB depolama alanına sahip kullanıcılar için bu araç pek de işlevsel olmayabilir.

google drive yedekle ve es zamanla

Yedekle ve Eş Zamanla uygulaması 28 Haziranda Mac ve Windows kullanıcılarıyla buluşacak. Uygulamanın hedef kitlesi bireysel kullanıcılar olacak. Google, bulut servislerinden yararlanan kurumsal müşterileri için Drive File Stream adını taşıyan çözümünü kullanıma sunacak.

İLGİLİ HABERLER