Teknoloji

Google DoubleClick panoları ile web reklamlarını Londra sokaklarına getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-doubleclick-reklam-londra-021015

Google, çevrim içi DoubleClick reklamlarını internetten Londra sokaklarına taşıyor. Şirket, milyonlarca web sitesinin reklamları arasından otomatik seçim yapan ve seçtiği reklamları Londra’nın muhtelif noktalarındaki panolarda gösteren teknolojiyi test etmeye başladı.

Hava durumu, kitle, seyahat bilgisi ve etkinlikler gibi gerçek zamanlı olarak toplanan verileri kullanan DoubleClick teknolojisi; hangi reklamların ne zaman ve nerede gösterileceğine bu veriler ışığında karar veriyor. DoubleClick reklam panoları, geçtiğimiz ay Waterloo İstasyonu ve Euston Road gibi Londra’nın trafiği yüksek bölgelerine yerleştirildi.

Diğer reklam şirketleri de benzer teknolojileri test etmiş olsalar da, Google DoubleClick’in etki alanının büyüklüğü gerçekleştirilen son testi daha kayda değer kılıyor. Business Insider’a konuşan Google DoubleClick’ten Tim Coller, gerçekleştirdikleri testle web reklamları ve sokak reklamlarını birleştirme konusundaki “ortak yanlış kanı”yı değiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Coller, bu testle gerçek zamanlı etkinliklerin reklamlara yapabileceği olumlu etkileri de gördüklerini sözlerine ekledi.

Bu teknoloji, Google’ın günün birinde web’de gösterdiği reklamları yolda da karşınıza çıkarabileceği anlamına geliyor. Ancak şirket, şu an için, dijital dünyanın sokağa tam olarak yansıtılamadığının altını çiziyor. Google DoubleClick şu an için bir “kavram ispatı” deneyi olmaktan öteye gitmiyor.

İLGİLİ HABERLER