Teknoloji

Google Dokümanlar’a yazı yazmakta yardımcı olacak özel araç geliyor

google dokümanlar

Google Dokümanlar çok yakında basit dil bilgisi ve yazım hatalarını düzeltmenin yanı sıra kısa süre içinde yazınızın kalitesini artırmanın yollarını önerebileceğini duyurdu. Şu an için İngilizce desteğiyle sunulacağını düşündüğümüz bu özellik kapsamında, yazınızı daha özlü, kapsayıcı, aktif hale getirmeye yardımcı olmak veya sizi uygunsuz kelimelerden uzak tutmak için öneriler altında mor dalgalı bir çizgi görünecektir.

Bu yeni Google önerileri, uzun süredir Google Dokümanlar ile entegre olabilen ve yazınızın kalitesini artırmaya yardımcı olmayı amaçlayan Grammarly gibi üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla sunuluyor. Google’ın yerel önerilerinin kalitesine bağlı olarak, bu üçüncü taraf hizmetlere olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltabilir.

İşin püf noktası, Google’ın bu yardımcı yazma özelliklerini tüm Çalışma Alanı planlarında kullanıma sunmamasıdır. Şirket, “Ton ve Stil” önerilerinin Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus ve Education Plus aboneleri için geçerli olacağını söylüyor. Bu arada “Kelime Uyarıları”, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, ve Teaching and Learning Up” planlarında kullanılabilecektir. Bu, Google Workspace Essentials gibi daha temel bir plana sahip olanların, iki özellik grubunu da alamayacakları anlamına geliyor.

google dokümanlar

Google, son zamanlarda yeni Google Dokümanlar özellikleriyle kullanıcılarını sevindiriyor. Daha bu hafta içinde, yazılarını biçimlendirmek için klavye kısayolları yerine metin kısayollarını kullanmayı seven herkesi memnun edecek Markdown desteğini duyurmuştu. Geçen ay ise, Dokümanlar için belgenizi bir kağıt parçası yerine pencerenizin boyutuna göre biçimlendiren yeni bir “sayfasız” görünümü kullanıma sunmaya başladı. Hazırladığı dokümanların çıktısını almayanlar için bu yeni format epey kullanışlı olacaktır.

Her iki yardımcı yazma özelliği grubu da, hızlı sürüm grubu için önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak Ancak çoğu müşteri bunların nisan ayının ikinci yarısında kademeli olarak kullanıma sunulduğunu görecek. Bunlar varsayılan olarak açık olacak, ancak çalışma alanı yöneticileri veya son kullanıcılar tarafından kapatılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER