Teknoloji

Dijital Denge Google Pixel telefonları yavaşlatıyor mu?

google android dijital denge

Google Dijital Denge yazılımıyla akıllı telefon kullanım alışkanlıklarının kontrol edilmesine yardımcı olacak şeffaf bir araç sunmayı amaçlamıştı. Ancak bazı Pixel serisi telefon sahipleri, son birkaç haftadır bu uygulamanın telefonlarını yavaşlattığına dair şikayetlerini dile getiriyor. Bu konu özellikle Reddit üzerinde yoğun biçimde tartışılırken, kimi kullanıcılar Dijital Denge’nin kapatılmasının ardından telefonlarının hızlandığını dile getiriyor. Kimi kullanıcılara göre, Dijital Denge açıkken ve kapalıykenki telefon performansı arasındaki fark gece ile gündüz kadar büyük. İddiayı Reddit’e taşıyan Trueray17 rumuzlu Google Pixel 3 sahibi, Dijital Denge’yi kapattıktan sonra telefonunun tüm performans sorunlarının çözüldüğünü dile getirdi.

Telefonu yavaşlatmanın Dijital Denge’nin amaçlarından biri olmadığını fark etmek çok zor değil. Amacı itibarıyla arka planda çalışan uygulama, kullanıcıların diğer uygulamalarda ne kadar zaman geçirdiğinin kaydını tutuyor. Bu veri, daha iyi seçimler yapmak ve ekrana daha az bakmak isteyenler için büyük değere sahip. Dijital Denge ile uygulamaların kullanımı için zaman sınırı getirmek mümkün oluyor.

Dijital Denge’nin Google Pixel telefonları yavaşlattığı iddiasının ise endişe uyandırıcı olduğu söylenebilir. Hız ve çerçeve oranı artışı konusundaki kullanıcı iddialarının doğru olması durumunda kullanıcıların eline Dijital Denge’yi devredışı bırakmak için oldukça somut bir sebep geçmiş oluyor.

Dijital Denge, Google tarafından Android 9 Pie ile sunulan özelliklerin en dikkat çekicilerinden birisiydi. İlk olarak Pixel telefonlarda kullanıma sunulan yazılım, daha sonra Android One’a açılmıştı. Özelliğin diğer Android telefonlara dağıtımı da yavaş biçimde devam ediyor. Google, Android Q’da yeni Focus moduyla Dijital Denge’nin kapsama alanını biraz daha genişletmeyi amaçlıyor.

Google Dijital Denge hakkındaki iddialarla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmış değil. Bu süreçte Dijital Denge’yi kapatmak isteyen Pixel sahipleri, telefonun Ayarlar menüsü içindeki Dijital Denge başlığında sağ üst köşede bulunan üç nokta ikonuna dokunup “Kullanım erişimini kes” seçeneğini işaretleyerek erişimi sona erdirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER