Teknoloji

Google Connected Clasrooms ile sanal sınıf gezileri düzenliyor

Google bir Google+ hizmeti olarak sunduğu ve kapsamını giderek daha da genişlettiği görüntülü sohbet özelliği Google+ Hangouts’u farklı bir alanda daha kullanıma geçiriyor. Connected Classrooms, yani Bağlı Sınıflar olarak adlandırılan bu yeni servis sayesinde sınıflar sanal turlara çıkabilecek.

google-connected-classrooms-051113

Sınıfta oturup bir ekrana bakarak saha gezintisine çıkacak olmak biraz hayal kırıklığı yaratıyor, ancak Connected Classrooms ile sunulacak deneyim karatahta başında verilen dersin ötesine geçecek. Öğrenciler bu yeni hizmet sayesinde sıralarında otururken yeni deneyimler yaşayabilecek, yeni bilgiler öğrenebilecek.

Connected Classrooms servisi kapsamında çeşitli geziler düzenleniyor ve geziler Hangouts aracılığıyla canlı olarak yayınlanıyor ve etkinliklere bilgisayar üzerinden katılmak da mümkün oluyor. Sistemin test aşaması sırasında Seattle Aquarium, Minnesota Hayvanat Bahçesi, Solar Impulse Hangar gibi çeşitli mekanlara geziler düzenlendi. Diğer iş ortakları arasında National Geographic, Matilda the Musical ve Philadelphia Sanat Müzesi de yer alıyor.

Google, Connected Classrooms hizmetiyle öğretmenlere öğrencileriyle paylaşabilecekleri heyecan verici eğitsel içerikler sunmayı amaçlıyor. Sanal saha turlarının yanı sıra, Connected Classrooms sitesini ziyaret edenlere Google+ Community’ye katılma ve diğer eğitimcilerle işbirliği yapma fırsatı sunuyor.

İlgili >> Google Connected Classrooms

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER