Teknoloji

Google Chromecast üzerinden oyun oynanmasını kolaylaştırıyor

chromecast-2015-inceleme-00007

Google daha fazla oyun geliştiricisinden uygulamalarının TV’lere özel versiyonlarını çıkarmasını istiyor. Şirket bunun için geliştiricilere özel ücretsiz bir araç yayınladı. Geliştiriciler ayrı bir yazılım kullanmadan, Unity oyun motorundan yararlanarak oyunlarını TV’ye getirme imkanı bulacaklar.

Google Cast Remote Display olarak adlandırılan eklenti bir oyunu Google Chromecast cihazı aracılığıyla mobil cihazdan TV’ye aktarmayı kolaylaştırıyor. Geliştiricilerin yapmaları gereken tek şey oyunlarını daha büyük ekran için ayarlamak, oyuncular da oynadıkları oyunları sanki bir YouTube videosunu TV ekranına yansıtırmış gibi yansıtabilecekler.

Google Chromecast için Unity’yi tavsiye ediyor

Google’ın Unity geliştiricilerinden yararlanması mantıklı. Unity mobil oyunları oluşturma ve çalışmada sağladığı kolaylık nedeniyle dünyanın en yaygın kullanılan oyun geliştirme araç seti. Bununla birlikte Google’ın oyun tasarımıyla ilgili birkaç tavsiyesi bulunuyor. Örneğin geliştiricilerin kullanıcının ekranlar arasında sıklıkla ileri geri gitmesini gerektirmeyen bir TV deneyimi oluşturmaları gerekiyor. Ayrıca geliştiricileri kontrol mekanizmalarını nasıl akıllı şekilde ayarlamaları gerektiği konusunda da uyarıyor, kullanıcıların oyunlarını rahat şekilde oynamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Google, yayınladığı tasarım kılavuzuyla geliştiricilerin belirlenen kuralları dikkate almasından ve Uzaktan Görüntüleme eklentisini tutarlı şekilde kullanmasından emin olmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER