Teknoloji

Google Chromebook reklamında Windows ve Mac hata mesajlarına boğuyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yurt dışında yayınladığı yeni Chromebook reklamıyla geri adım atmadığını gösteriyor. Yaklaşık bir dakika uzunluğundaki reklamda Windows ve macOS hata mesajları, virüs uyarıları ve mavi ekran bombardımanıyla karşılaşıyoruz. Google, tüm bunlarla Chrome OS’in basitliğini ve sadeliğini anlatmayı amaçlıyor.

Google; Chromebook’ların virüs koruması, otomatik güncellemeler, tüm güne varan pil ömrü ve çeşitli Android uygulamalarıyla birlikte geldiği mesajını vermek istiyor. Google ilk kez bu reklamla birlikte Windows ve Mac dizüstü bilgisayarlara karşı ciddi bir göndermede bulunuyor. Halbuki Microsoft, bundan neredeyse beş yıl kadar önce Chromebook’lara karşı saldırıya geçmişti.

Google’ın Windows ve macOS’e yönelik eleştirilerinin büyük çoğunluğu yıllar önce geçerli olabilirdi, ancak hem Microsoft hem de Apple, Google’ın reklamında gösterdiği ünlü problemlerin birçoğuna karşı önlemlerini çoktan aldı. Windows 10 dahili virüs koruması, otomatik güncellemeler gibi özelliklerle sunuluyor. Üstelik artık birçok Windows dizüstü bilgisayarı da tüm güne varan pil ömrünü sunuyor. Chrome OS’in gücü saf yalınlığından geliyor. Doğrusu, hata mesajlarıyla dolu reklamda bu mesaj pek iyi verilememiş gibi görünüyor.

Chromebook reklamının zamanı tam da okula dönüş zamanına denk geliyor. Böylelikle Google ve diğerleri, öğrencileri ve öğretmenleri yeni okul dönemi öncesi yeni ürünler satın almaya ikna etmeye çalışıyor. Microsoft da yurt dışında, öğrencilere hitap eden Surface Go modelini bu hafta içinde satışa sunuyor. Apple da belirli MacBook dizüstü bilgisayarları için ücretsiz Beats kulaklık promosyonunu başlattı.

Türkiye’de Google’ın Chromebook’larının pek pazar payı yok, ancak Amerikan eğitim sistemi içinde Google’ın dizüstü bilgisayar platformu epey ilgi görüyor. Reklam da, piyasanın hakim oyuncularına karşı, daha fazla pazar payı için mücadeleye hazır olunduğunu gösteriyor. Chrome OS, tabletler tarafında iPad’in yerini almak için yeteri kadar hazır olmayabilir, ancak Google Chromebook’ların Windows ve Mac dizüstü bilgisayarlarla kafa kafaya yarışacağından emin olduğunu bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER