Teknoloji

Google Chrome güncellemeleri içine yeni bir test katmanı daha ekliyor

google chrome

Google, yayınladığı bir blog yazısında Chrome web tarayıcısının sürüm döngüsünü değiştirdiğini ve Şubat 2023’ten itibaren küçük bir kullanıcı grubu için Mevcut ürün kanalı aracılığıyla sunulan güncellemelerin yeni bir erken önizlemesini ekleyeceğini duyurdu.

Söz konusu erken kararlı sürüm, kullanıma sunulacak planlanan kararlı sürüm tarihinden bir hafta önce, Google’ın bildirilen sorunları güncellemeler daha geniş kitlelere sunulmadan önce belirli kullanıcı kitlesine ulaşacak.

Chrome’un sürüm yayın döngüsü şu anda güncellemeleri önce Google Chrome Canary kanalına (kararsız kodu test etmek için kullanılan, tarayıcının deneysel bir sürümü), ardından sırasıyla Dev, Beta ve Mevcut ürün kanallarına gönderiyor. Yeni erken kararlı sürüm, Beta kanalı testi ile son kararlı sürüm arasında yer alıyor ve diğer test aşamalarından geçen sorunları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Google Chrome 110 sürümü, tarayıcının yeni dağıtım planını takip eden ilk sürüm olacak. Chrome 110, şu anda hem Canary hem de Dev kanallarında mevcuttur ve 1 Şubat’ta (orijinal kararlı sürüm tarihi) erken kararlı sürüme geçmeden önce, 12 Ocak’ta Beta olarak yayınlanacak. Chrome 110 için tam kararlı sürümün 7 Şubat 2023’te yayınlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER