Teknoloji

Google Chrome Windows 10’da daha az bellek harcayacak

google chrome

Yoğun bellek tüketimi, uzun yıllardır Chrome kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konular arasında bulunuyor. Google, Windows 10 üzerinde Chrome kullananlara yakında bu alanda kayda değer bir iyileştirme sunmayı planlıyor.

Windows Latest sitesinde yer alan habere göre, yeni Chrome sürümünde Microsoft Edge’in RAM kullanımını azaltma ve performansı artırma tekniği kullanılacak. Söz konusu bilginin Google’da görev yapan bir mühendis tarafından verildiği belirtilidi.

Bahsi geçen teknik “Segment Heap” adını taşıyor. Bu bellek yönetimi tekniği sayesinde bellek kullanımının yüzde 27 oranında azalabileceği ifade ediliyor.

Söz konusu tekniğin yansımalarının sistemden sisteme değişebileceğinin altı çiziliyor. Ancak testlerde, bazı durumlarda tasarrufun tarayıcı ve sistem süreçlerinde “yüzlerce MB” seviyesine ulaşabileceğinin görüldüğü belirtiliyor. Çok çekirdekli sistemlerde en büyük faydanın görüleceği ifade ediliyor.

Bu özelliğin doğru Windows 10 geliştirici kitinin Google tarafından kullanımından hemen sonra Chrome kullanıcılarının erişimine açılması bekleniyor. Bunun performansta devasa bir değişim getirmesi beklenmese de; tarayıcıda çok pencere açanlar veya sistem kapasitesi kısıtlı olanların bu değişimden fayda göreceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER