Teknoloji

Chrome uygulamalarının veda takvimi belli oldu

google chrome 76

Google, Chrome uygulamalarının fişini çekeceğini 2016’da açıklamıştı. Şirket, dört yılın ardından bu uygulamaların sahneden çekilmesine yönelik takvimini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu takvim; Windows, Mac, Linux ve Chrome OS platformlarını kapsıyor.

Mart ayından Chrome Web Mağazası’na yeni uygulama kabul edilmeyecek. Ancak mevcut uygulamalara 2022’nin haziran ayına kadar mağazadan erişilebilecek. Bu tarihten itibaren hiç kimse Chrome uygulamalarını kullanamayacak. Google; Windows, Mac ve Linux’ta uygulamaları desteklemeyi önümüzdeki haziran ayı itibarıyla sonlandıracak. Chrome OS’te ise bu destek 2021’in mayıs ayı itibarıyla sona erecek.

Chrome Enterprise (Kurumsal) ve Chrome Education (Eğitim) paketlerinin kullanıcıları ise sahip oldukları imkanlardan daha uzun süre boyunca yararlanabilecek. Bu paketler Windows, Mac ve Linux’ta 2020’nin sonuna kadar kullanılabilecek. Chrome OS içinse süre 2021’in sonunda dolacak.

Google Chrome eklentilerini desteklemeye devam edecek

Chrome platform ekibinin teknik direktörü Anthony Laforge, internetin hâlihazırda pek çok senaryoda ihtiyaçları karşılayacak bir hâle geldiğini belirtti. Bu da, kullanıcıların Chrome uygulamalarıyla yaptıkları pek çok şeyi web üzerinde yapabileceği anlamına geliyor.

Google, geliştiricilerin Chrome’daki uygulamalarını web uygulamasına dönüştürmelerini kolaylaştıracak bir merkezi de faaliyete geçirdi. Söz konusu merkezde Android uygulamalarının Chrome OS’e uygun hâle getirilmesi konusunda da destek verecek. Bu uygulamaların Chrome eklentisi olarak çalışması da muhtemel görünüyor. Google, mevcut platformlarda eklenti desteğini sürdüreceğini ve yatırımlara devam edeceğini açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER